juni 24

Skipperen der reddede Kivioq

0  KOMMENTARER

Efter Knud Rasmussens død i december 1933 var der længe stille om hans ekspeditionsskib Kivioq, der ellers var målrettet til den ekspedition, der blev Rasmussens sidste – den syvende Thule-ekspedition. Da det store hold af videnskabsfolk og besætningsmedlemmer vendte retur til København, var det ombord i ekspeditionens store skib, Nordstjernen. Kivioq fik et nyt liv som geodæt-skib i Grønland.

Efter 56 ret så omskiftelige år, opgav Kivioq ævred. En smuk sommerdag tog det vand ind og sank til bunds i Nuuk Havn. Her lå det under vandlinjen, indtil daværende havnekaptajn Knud Erik Møller og hustru overtog skibet, restaurerede det over en periode på seks år og sejlede det til Danmark, hvor det fik nye ejere.

Knud Erik Møller har selvfølgelig været ombord på Kivioq siden den tid, men alligevel var det en helt speciel oplevelse at sejle Kivioq fra Egernsund i Sønderjylland tæt på den tyske grænse op gennem det sydfynske øhav og Storebælt for at aflevere skibet i Hundested Havn fredag den 25. juni juni om formiddagen.

I denne videoopagelse fra sommeren 2021 fortæller skipper selv om sin oplevelse.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Du vil måske også gerne læse disse?

TAK!

TAK!
>