maj 19

Nyslået sommerhusejer fandt en papkasse med disse dokumenter og tegninger

0  KOMMENTARER

Kivioqs Venner Hundested begynder at mærke en frisk forårsbrise af medvind. Pladsaftale og garantisum i forhold til Hundested Havn er nu dækket ind, takket være en gavmild donation fra et medlem, og Kivioqs nuværende ejere forbereder sig på at sejle Kivioq til Hundested, hvor skibet efter planen skal have hjemhavn, foreløbig for et år.

Hvis denne formulering lyder lidt ulden, så skyldes det kun, at der endnu ikke er sat blæk til aftalen, så bi lidt med at lade propperne springe.

I mellemtiden kan vi glæde os over små opmuntringer. Som da en nyslået sommerhusejer forleden ringede til Vennernes formand Aksel Bjørke og indviede ham i et usædvanligt fund i en papkasse i det nyerhvervede sommerhus – dokumenter, tegninger og notater fra Kivioqs første år efter søsætningen og vistnok frem til det daværende Marineministeriums overtagelse af skibet i december 1933.

Når vi skriver “vistnok”, skyldes det, at vi endnu ikke med egne øjne har set materialet, som formentlig også vil vække interesse i Knud Rasmussens Hus.

Papkasse med indhold bliver personlig overrakt til foreningen i midten af juni. Indtil da, hold skruen i vandet og hold øje med en snarlig indkaldelse til generalforsamling i Kivioqs Venner Hundested.


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Du vil måske også gerne læse disse?

TAK!

TAK!
>