marts 16

Filmen Palo’s Brudefærd spiller endnu

0  KOMMENTARER

Filmen Palo’s Brudefærd, som blev optaget på Knud Rasmussens syvende polarfærd med ekspeditionsskibet Kivioq, spiller endnu. Filmen, der blev indspillet i 1933, har således et længere efterliv end mange andre spillefilm.

DVD-udgaven af filmen kan købes i museumsbutikken i Palæet, Torvet 1 i Frederiksværk og  i museumsbutikken i Knud Rasmussen Hus.

Det er også muligt at få tilsendt DVDen. Aftal venligst nærmere ved at skrive til hakg@halsnaes.dk

Palo’s Brudefærd

Filmen fortæller en kærlighedshistorie, der handler om den unge eskimo-pige, Navarana og to rivaliserende beundrere. Samtidig er det en etnografisk film, der viser livet på bopladsen, hvor der blev flænset sæl, beredt skind og sejlet i kajak.
Lige som filmoptagelserne var overstået, blev Knud Rasmussen syg. Han døde tre måneder senere den 21. december 1933, kort før filmen fik premiere.

Den 7. Thule ekspedition gik til Sydøstgrønland, hvor kysten blev kortlagt og gletsjerne i området undersøgt. Under ekspeditionen indspillede Knud Rasmussen Palo’s Brudefærd, et kærlighedsdrama fra et før-kristent Østgrønland, og den første spillefilm udelukkende med grønlandske medvirkende.


Tags

7. Thule-ekspedition, grønlandsk spillefilm, Knud Rasmussens Hus, museumsbutikken, Palos Brudefærd


Du vil måske også gerne læse disse?

Ekstraordinær generalforsamling

Ekstraordinær generalforsamling
>