Ekspeditionsskibet Kivioq

KIVIOQ konstruktionstegning

Ekspeditionsskibet Kivioq er bygget til polarforskeren dr. Knud Rasmussen i 1932-33 på K. Andersens Skibsværft i Frederikssund.
Kivioq er en hajkutter, bygget eg på eg og oprindelig forstærket udvendigt med kobberbeklædning til issejlads.
Skibet er galeaserigget med et begrænset sejlareal, der primært anvendes som støttesejl. Motoren var oprindelig en 71 HK Tuxham, 2 cyl. Den er udskiftet til en 180 HK Detroit. Forbrug ca. 7 liter diesel i timen. Der er to tanke på hver 1.000 liter.
Vandtanken rummer 1.000 liter.
Ekspeditionsskibet Kivioq var oprindelig indrettet med 6 køjer for og midtskibs samt 2 køjer i agterkahytten.

Mål iflg. Dansk Skibsregister:

Længde: 14,41 m.
Bredde: 4,36 m.
Dybde: 1,62 m.
BRT: 18,7
NRT: 8,84.

Om skibsværftet

Frederikssund Skibsværft blev grundlagt omkring 1880 af byens lodsformand H. Andersen, 1829-1915. Værftet blev drevet H. Andersen sammen med sine to sønner, der efter stifterens død fortsattes af hans søn, Kristian Andersen, 1865-1943, der i 1917 ændrede firmastrukturen, så det blev et aktieselskab, Frederikssund Skibsværft.

Blot fem år senere, i 1924, var alle aktier tilbagekøbt af K. Andersen. Ved hans død i 1943 blev værftet igen et aktieselskab, og i 1950 var værftet ledet af direktør T. Kongsted, født 1889.

Værftet havde indtil 1917 produceret 550 fartøjer, hvoraf to tredjedele var dæksbåde med motor, heraf alene til Island 365 både. Efter 1917 blev der anlagt en ny værftsplads på forstranden ud for det gamle værft. Der blev indrettet ophalerbedding samt tre byggebeddinger. Dermed var der åbnet for bygningen af større fartøjer, og den første køl til en 4-mastet motorskonnert blev lagt i april 1918, og denne samt et søsterskib blev leveret i 1918 og 1919.
[Dansk Skibsbygning, 1920-11-01 p.41ff.]

Forretningsplan for hjemtagelse

ekspeditionsskibet Kivioq til Hundested – forretningsplan 1

Klik på grafikken og få den op i læsbar størrelse.

Forretningsplan for klargøring og drift

ekspeditionsskibet Kivioq til Hundested – forretningsplan 2

Klik på grafikken og få den op i læsbar størrelse.

 

GemGem

GemGem

GemGem

Bliv medlem her

I betalingsproceduren bliver du spurgt, om du vil gemme dine kortoplysninger. Det er helt sikkert at gøre dette. Føler du dig usikker, kan du blot undlade dette valg.

Kontingentet, 250 kroner, trækkes årligt på dit betalingskort, indtil medlemskabet afsluttes.

Forny dine kortoplysninger

Har du skiftet betalingskort for nylig, så indtast venligst de nye kortoplysninger her. På forhånd tak

MobilePay eller bank

Hvis du hellere vil betale via bankoverførsel eller MobilePay, skal du først indtaste dine kontaktoplysninger på siden “Forening”. Derefter sender vi dig betalingsinfo. Tak for din forståelse.

Derfor er DIT bidrag vigtigt

At få Kivioq til Hundested og at få skibet gjort sejlklart kommer til at kræve hjælp fra fonde. Et stort antal betalende medlemmer og stærk lokal opbakning gør det meget lettere at tale med fondsbestyrelser. Din deltagelse lægger et vigtigt fundament!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Abonner på nyhedsbrevet og lær os bedre at kende

Kontakt

Kivioqs Venner Visitkort
>